Turktime

Naci Görür'den İstanbul depremi için ciddi uyarı: Tek tek hesapladı, tarih verdi!

Beklenen büyük İstanbul depreminin artık eli kulağında olduğu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, depreme hazırlıklı olunmadığını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Naci Görür'den İstanbul depremi için ciddi uyarı: Tek tek hesapladı, tarih verdi!
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2023 Pazar 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremde 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremin yaraları ise hala tam anlamıyla sarılmış değil... Son günlerde birçok kentte arka arkaya gelen depremler, beklenen büyük Marmara depremini de akıllara getiriyor.

Deprem uyarılarıyla gündem olan yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında son günlerde Malatya’da meydana gelen depremleri de kapsayan açıklamalarda bulundu.

HESAP YAPARAK ANLATTI

Olası İstanbul depreminin zamanlamasıyla ilgili Prof. Dr. Naci Görür, TV5'te yaptığı açıklamada “Zamanlama bence hiç önemli değil. Bu asıl hedeften uzaklaşmak anlamına geliyor. Ben desem ki; 50 sene sonra olacak bizim insanımız ölecek” dedi.

Görür, sözlerine, şöyle devam etti:

“İlla merak ediliyorsa 99’dan sonra 30 sene içerisinde her an olmak kaydıyla Marmara Bölgesi’nde 7’nin üzerinde depremin beklendiği bilimsel verilerle ortaya konuldu. 30 sene desem bunun artı-eksi 13 senesi var tabii. 99’dan sonra 30 sene koysanız 2029 olur. Bunu 13 sene aşağı, 13 sene yukarı çekerseniz 2045 ile 2016 olabilir. Biz 2016’ları geçtiğimize göre sonlarındayız. Bu depremin mutlaka olacağı ve geleceği kesin. Biz depreme hala hazır değiliz.”

MALATYA DEPREMLERİ

Prof. Dr. Naci Görür son günlerde Malatya’da meydana gelen depremlerle ilgili olarak da, “O bölgede 2 büyük deprem oldu. Bölgedeki aktif fay sistemleri özellikle depremleri üreten fay sistemleri daha uzun zaman dengeyi bulmak için belirli ölçüde depremler oluşturacaktır. Genel anlamda, bunlara artçı diyebilirsiniz. Bunların 1-2 sene daha devam edebileceğini düşünüyoruz. Gittikçe daha küçülecek ve oluşum sıklıkları azalacaktır. O bölgedeki komşu ve deprem üreten faylarla ilişkili fayları da tetikledi bir anlamda onlara da stres yükledi. Stres transferi, o fayların stres alanlarında değişikliğe neden oldu” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime