Turktime

Naci Görür açıkladı: İstanbul depreminde hangi bölgeler risk altında olacak?

Deprem uyarılarına devam eden Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde hangi bölgelerin daha fazla risk altında olduğunu açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Naci Görür açıkladı: İstanbul depreminde hangi bölgeler risk altında olacak?
Haberler / Güncel
16 Temmuz 2023 Pazar 16:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili uyarılarına devam ediyor.

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin olası İstanbul depremine karşı dayanıksız olduğunu düşünülen yapıların yenilenmesi çalışmasıyla ilgili bir soruya yanıt verdi.

Sözcü TV'de açıklamalarda bulunan Görür'ün ifadeleri şöyle:

"Özellikle Anadolu Yakası'nda kırmızıya yakın alanlar kıyaya yakın. Yani deprem şiddetinin, en büyük yer ivmesinin, hızının fazla olacağı alanlar. Anadolu Yakası'nda deprem bakımından zemin burada iyi olmasına rağmen kıyalara yakın yerler sorunlu. Avrupa'ya geldiğimiz zaman orada eksiklik görüyorum.

Özellikle Küçükçekmece, Büyükçekmece yöresi ve sahillerin daha fazla müracaat etmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü orada zemin zafiyeti söz konusu depremin şiddeti, ivmesi, hızı da orada daha fazla.

Dolasıyla, Anadolu Yakası için olumlu şeyler söylüyorum fakat Avrupa Yakası için o haritanın daha fazla özellikle sahil şeritlerinin kırmızıya biraz daha renklenmesi gerektiğini düşünüyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime