Turktime

NATO'dan son dakika İsveç, Finlandiya ve Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İsveç, Finlandiya, Türkiye arasında, silah ihracatı ve terörle mücadele de dahil (Türkiye'nin) güvenlik endişelerini ele almak için bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz" diye açıklama yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
NATO'dan son dakika İsveç, Finlandiya ve Türkiye açıklaması
Haberler / Güncel
27 Haziran 2022 Pazartesi 21:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son dakika açıklaması, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç, Finlandiya, Türkiye arasında, Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını, Madrid'deki zirvede bu kapsamda görüşmelerin süreceğini söyledi.

Türkiye'nin endişelerinin meşru olduğunu ve giderilmesi gerektiğini yineleyen Stoltenberg, "Başka hiçbir müttefik Türkiye kadar teröristlerce mağdur edilmedi, buna terör örgütü PKK da dahil" dedi.

Stoltenberg, "Terörle mücadelede çabalarımızı iki misline çıkarmamız gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu nedenle Madrid'deki zirvede NATO'nun terörle mücadele çabaları için özel bir oturum planladım. Yine bu nedenle İsveç, Türkiye'nin endişelerini gidermek için son günlerde somut adımlar attı" diye konuştu.

İsveç'in, "mevzuat değişikliği, PKK'ya karşı yeni polis soruşturmaları, Türkiye'nin iade taleplerine yönelik incelemeler" gibi somut adımlar attığını belirten Stoltenberg, "İsveç, Finlandiya, Türkiye arasında, silah ihracatı ve terörle mücadele de dahil (Türkiye'nin) güvenlik endişelerini ele almak için bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime