Turktime

NATO'dan kimyasal silah uyarısı: Bu savaş suçu olur

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna işgalinde kimyasal silah kullanabileceğini, bunun da bir savaş suçu olacağını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
NATO'dan kimyasal silah uyarısı: Bu savaş suçu olur
Haberler / Dünya
13 Mart 2022 Pazar 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Alman gazete Welt am Sonntag’a konuştu. Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kimyasal silah suçlamalarını hatırlatarak “Son günlerde kimyasal ve biyolojik silah laboratuvarlarına ilişkin absürt iddialar duyduk. Bu yanlış iddialar yapıldığına göre, Rusya’nın yalan üreterek kimyasal silah kullanması mümkün olacağı için dikkatli olmalıyız. Bu, savaş suçu olur” dedi.

T24’ün aktardığına göre; Ukrayna halkının Rus işgaline karşı büyük bir direnç gösterdiğini söyleyen Stoltenberg, gelecek günlerin daha zorlu olabileceğini de söyledi.

ZELENSKI İDDİALARI REDDETTİ

Rusya, Ukrayna’daki laboratuvarlarda kimyasal ve biyolojik silah üretildiğini iddia etmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, iddiaları reddederek “Rusya’nın bir sonraki adımını öğrenmek için sizi neyle suçladığına bakın” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime