Turktime

NATO'dan Putin'e çağrı!

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, açıklamalarda devam ediyor. Bu kez ise NATO Putin'e çağrıda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
NATO'dan Putin'e çağrı!
Haberler / Dünya
17 Mart 2022 Perşembe 07:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Olağanüstü Toplantısı sona erdi. NATO üye devletleri yanında AB, İsveç, Finlandiya ve Gürcistan'ın da katıldığı toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Başkan Putin’in savaşının yol açtığı ölüm ve yıkımı, Ukraynalıların işgale karşı kararlı direnişini ve devam eden desteğimizin önemini sert bir dille anlattı. Hepimiz Ukrayna halkının ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin cesaretini takdirle karşıladık'' dedi.

“UKRAYNA’YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Stoltenberg, “NATO Müttefikleri ve ortakları, Ukrayna’yı yıllarca ekipman ve eğitimle desteklediler. Ukrayna’nın önemli miktarda kritik askeri teçhizatla temel hakkını savunma, özgürlük ve demokrasiyi korumasına yardım ediyoruz. Bugün bakanlar, Ukrayna’ya önemli destek sağlamaya devam etmemiz gerektiği konusunda anlaştılar. Askeri malzeme, mali yardım ve insani yardım dahil. NATO Müttefikleri ve ortakları da milyonlarca Ukraynalı mülteciye ev sahipliği yapıyor'' ifadelerini kullandı.

“NATO BU KRİZE HIZ VE BİRLİK İÇİNDE YANIT VERİYOR”

“Başkan Putin savaşı durdurmalı. Hemen güçlerini geri çekmeli ve iyi niyetle diplomasiye dönmeli'' diyen Stoltenberg, NATO'nun her duruma hazır olduğunu aktardı. Stoltenberg, “Gelecek hafta, müttefik devlet ve hükümet başkanları olağanüstü bir NATO Zirvesi için bir araya gelecek. NATO, Müttefik egemenliğine veya toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir saldırıya müsamaha göstermeyecektir. İttifakı korumak için savunma planlarımızı zaten etkinleştirdik. Hazırlığımızı artırdık. Atlantik’in her iki yakasından birlikler konuşlandırdı. Şu anda İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda. Avrupa’da yüz bin ABD askeri, çoğunlukla İttifak’ın doğu kesiminde doğrudan NATO komutası altında yaklaşık 40 bin asker var. Bu güçler hava savunmasının yanı sıra, hava ve deniz gücü tarafından desteklenmektedir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime