Turktime

Myanmar'da madende toprak kayması: 2 ölü, 30 kayıp

Myanmar'ın kuzeyinde bir yeşim taşı madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, en az 30 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Myanmar'da madende toprak kayması: 2 ölü, 30 kayıp
Haberler / Dünya
14 Ağustos 2023 Pazartesi 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Myanmar'da etkili olan şiddetli muson yağmurları ülkenin kuzeyinde toprak kaymasına yol açtı. Kachin eyaletine bağlı dağlık Hpakant kasabasında yeşim taşı madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, en az 30 kişinin kayıp olduğu açıklandı. Şiddetli yağışlar nedeniyle maden çalışmalarına ara verildiği belirtilirken, yerel saatle 15.30 sıralarında meydana gelen toprak kaymasına yakalananların çoğunun çalışmaların bırakıldığı madende taş arayan ya da orada yaşayan kişiler olduğu belirlendi.

Toprak kaymasının madencilik şirketlerinin yaptığı kazılardan kalan toprak yığınlarının şiddetli yağışlar sonucu gevşemesiyle meydana geldiği tahmin ediliyor.

Myanmar'da mayıs ve ekim ayları arasında etkili olan şiddetli muson yağmurları nedeniyle toprak kayması yaygın olarak görülürken, aynı bölgede 2020 yılında meydana gelen toprak kaymasında en az 162 kişi hayatını kaybetmiş, 2015 yılında ise 110'dan fazla kişi yaşamını yitirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime