Turktime

Miçotakis'ten Türkiye'ye kritik mesaj: Avrupa yolu Yunanistan'dan geçiyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye ile her düzeyde iletişim kanallarının yeniden kurulmuş olmasını memnuniyetle karşıladığını" belirterek, "Türkiye'nin, Yunanistan ile iyi ilişkilere sahip olmakta çıkarı var; Avrupa yolu Yunanistan'dan geçiyor" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Miçotakis'ten Türkiye'ye kritik mesaj: Avrupa yolu Yunanistan'dan geçiyor
Haberler / Dünya
17 Eylül 2023 Pazar 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 87'ncisi düzenlenen Uluslararası Selanik Fuarı'nda Türkiye'ye ilişkin çarpıcı mesajlar gönderdi.

Kiryakos Miçotakis, "Türkiye ile her düzeyde iletişim kanallarının yeniden kurulmuş olmasını memnuniyetle karşıladığını" söyledi.

Miçotakis, "Türkiye ile mutabakat zaptının imzalanmasını, nasıl konuşabileceğimize ilişkin konuları ve birçok düzeyde işbirliğini son derece olumlu buluyorum" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA YOLU YUNANİSTAN'DAN GEÇİYOR"

"Yunanistan'ın, Türkiye'ye yönelik stratejisini hiçbir zaman değiştirmediğini" kaydeden Miçotakis, "Benim isteğim, konuşabilmemiz ve anlaşmazlığa düştüğümüzde, Türkiye'nin hatası nedeniyle olduğu gibi işleri aşırıya götürmememizdir" diye konuştu.

Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlık konularına değinerek, "Lahey'e hala uzun bir yol var. Türkiye'nin, Yunanistan ile iyi ilişkilere sahip olmakta çıkarı var; Avrupa yolu Yunanistan'dan geçiyor. Geçmişten gelen sorunların bir gecede çözülmesini beklememeliyiz" dedi.

ERDOĞAN-MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ

Miçotakis'in, Çarşamba günü New York'ta düzenlenen BM Genel Kurulu oturum aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

Miçotakis ve Erdoğan'ın, zirvede ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri ele alması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime