Turktime

Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyredecek. 9 ilde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak.
ABONE OL
Abone Ol
Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak
Haberler / Güncel
18 Temmuz 2024 Perşembe 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 il için yerel kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Çankırı ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklenirken yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyredecek. 9 ilde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak.

İSTANBUL'DA SABAHIN İLK SAATLERİNDE REKOR NEM
İstanbul'da ise sabah saatlerinde gece boyunca etkili olan sıcak hava ve yüksek nem oranı, bazı ilçelerde rekor seviyeye ulaştı. Bazı ilçelerde nem oranı yüzde 100'e ulaşarak rekor kırdı.

AKOM, hafta boyunca İstanbul'da termometrelerin 33 derecenin altına düşmeyeceğine ilişkin uyarılarını sürdürüyor. Sıcak havaların 1 hafta-10 gün daha devam etmesi bekleniyor. Ağustos ayının da bunaltıcı geçmesi bekleniyor.

En yüksek nem oranları Kağıthane (yüzde 98), Gaziosmanpaşa (yüzde 90), Güngören (yüzde 90) ve Kadıköy (yüzde 89) gibi ilçelerde görüldü.

Batman 43, Diyarbakır 42, Edirne, Aydın, Şanlıurfa ve Adıyaman'da 41, Gaziantep, Siirt ve Manisa'da ise 40 derece olacak.

Hava sıcaklıkları Ankara'da en yüksek 34, en düşük 20; İstanbul'da en yüksek 36, en düşük 26; İzmir'de en yüksek 38, en düşük 27 derece olacak.

YAĞIŞLAR DOĞU'YA KAYDI
Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kayseri'nin doğu kesimleri, Bolu, Karabük, Sivas, Samsun, Amasya'nın doğusu ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

MGM tarafından Ağrı, Erzurum, Kars ve Ardahan için sarı kodlu uyarı yapıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime