Turktime

Meteoroloji uyardı! 20 ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 20 kentte yarın kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi ve sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Meteoroloji uyardı! 20 ilde kuvvetli yağış bekleniyor
Haberler / Güncel
2 Ekim 2023 Pazartesi 23:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bunaltıcı yaz sıcakları, ekim ayının gelmesi ile birlikte yerini yağışlı havalara bıraktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz’de yarın günün ilk saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve şiddetli olarak devam etmesi beklenen yağışlara karşı vatandaşları uyarıda bulundu.

SEL VE HEYELAN UYARISI

MGM’den yapılan yazılı açıklama şöyle:

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülen kuvvetli yağışların; 03.10.2023 Salı günü ilk saatlerden itibaren Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon’da kuvvetli, Giresun’un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olarak devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

YURDUN DOĞUSUNDA DA KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR

MGM’den yapılan açıklamaya göre, yarın Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Elazığ, Muş, Bitlis, Ağrı, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak bekleniyor.

Vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

ADANA, OSMANİYE VE HATAY

MGM’den yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinde Adana’nın güneyi, Osmaniye ile Hatay’ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime