Turktime

Meteoroloji'den o illere uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Edirne, İstanbul, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu, Artvin, Trabzon, Erzurum, Kars, Hakkari ve Ardahan'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Meteoroloji'den o illere uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2024 Cuma 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul'da son günlerde yaşanan sıcak hava dalgası, yüksek nem oranıyla birleşerek gece ve gündüz hayatı zorlaştırıyor. Kentte nem oranı yüzde 85'i aşarken, Ataşehir ve Ümraniye gibi bazı ilçelerde yüzde 100'e kadar yükseldi. Bu durum, özellikle kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar için risk oluşturuyor.

Sıcaklıkların 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu ve Hakkari çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar; Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

YAĞMUR YAĞACAK ŞEHİRLER
Edirne, İstanbul, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu, Artvin, Trabzon, Erzurum, Kars, Hakkari ve Ardahan'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) bekleniyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bunaltan hava ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Nem, tutuşma sıcaklığını düşürüyor. Yaz aylarında Arabistan’dan gelen yüksek basıncın etkisiyle Marmara ve Ege’den akışlar Kuzeydoğu’dan oluyor. Bu akış, Karadeniz üzerinden nemi getiriyor. Buna biz Eteryen rejimi diyoruz. Baharda etkisini göstermeye başlayıp sonbahara kadar devam eder. Hep nemli olur. Bazen rüzgar hızı azalır o zaman nem miktarı azalır. 15 gündür rüzgar esiyor. Karadeniz’den bol miktardan nem getirdi. Akşam, gece ve sabah saatlerinde yüzde 99’a varan nem görülür.”

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Tıp Uzmanı Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, yaşlıların ve bebeklerin risk grubunda yer aldığını belirterek, bol bol su içilmesini önerdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime