Turktime

Merkez Bankası için 7 milyar dolarlık satış iddiası!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın pazartesi ve salı günü toplam 7 milyar dolar döviz satmış olabileceği iddia edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Merkez Bankası için 7 milyar dolarlık satış iddiası!
Haberler / Ekonomi
23 Aralık 2021 Perşembe 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazete Duvar'ın haberine göre, HSBC bülteninde, swaplardan arındırılmış rezerv seviyesinin pazartesi ve salı 7 milyar dolar azaldığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın swap haricindeki rezervi yaklaşık eksi 38 milyar dolarken, pazartesi ve salı günü piyasaya büyük bir miktarda döviz verildiği belirlendi.

Dünyaca ünlü bankalardan HSBC'nin yatırım bülteninde Merkez Bankası'nın piyasaya örtülü döviz satışı yapmış olabileceği öne sürüldü.

"7 MİLYAR DOLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Bültende konuya ilişkin şu tespitler yer aldı:

"Merkez Bankası günlük bilanço verileri ve swap verilerini kullanarak swaplardan arındırılmış net rezerv seviyesinin pazartesi günü 3.6 ve salı günü 3.4 milyar dolar olmak üzere toplamda 7 milyar dolar düştüğünü hesaplıyoruz.

Açıklanan herhangi bir doğrudan döviz müdahalesi olmazken veriler, Merkez Bankası’nın Hazine ile olduğu daha önce açıklanan protokol kapsamında piyasaya açıklamadan döviz satmış olabileceğine işaret ediyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime