Turktime

Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile dün görüşme gerçekleştiren TİP heyeti, Can Atalay hakkındaki AYM kararının görüşülmesi için Meclis’i 14 Ağustos’ta toplantıya çağırmıştı. TİP tarafından yapılan açıklamada tarihin 16 Ağustos’a çekildiği belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Meclis’e olağanüstü toplantı çağrısı
Haberler / Siyaset
9 Ağustos 2024 Cuma 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TİP MYK üyesi Ahmet Şık ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin düzenledikleri basın toplantısıyla Meclis’i 16 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağırdıklarını duyurdu.

CAN ATALAY’IN İSTEĞİYLE TARİH DEĞİŞTİ

Yapılan basın açıklamasında konuşan Ahmet Şık, “Burada bir tartışmaya girmek istemedik. Can Atalay’ın önerisi ve yaklaşımıyla biliyorsunuz 15 Ağustos’ta Filistin özel oturum için toplanacak Meclis. Mahmut Abbas buraya geldiğinde Filistin’de yaşanan soykırımın, katliamın önünü kapatacak bunu gölgeleyecek herhangi bir tartışma açılmaması için, sadece Filistin konusunun dünya ve Türkiye gündemine taşınması için 16 Ağustos’a karar kıldık” şeklinde konuştu.

Öte yandan Meclis’e verilen dilekçede CHP lideri Özgür Özel, CHP Grup Başkan Vekilleri, Murat Emir, Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Saadet Partisi Grup Başkan Vekilleri Selçuk Özdağ ve Bülent Kaya, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, DEVA Partisi Milletvekili İdris Şahin, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca'nın imzaları yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime