Turktime

Maymun çiçeği vakası iddiası… Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Ankara'da Maymun çiçeği nedeniyle 4 kişinin karantinaya alındığı paylaşılmıştı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve DMM bu iddiaları yalanladı.
ABONE OL
Abone Ol
Maymun çiçeği vakası iddiası… Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama
Haberler / Sağlık
22 Ağustos 2024 Perşembe 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kovid-19 pandemisinin ardından dünya, yeni bir sağlık tehdidiyle karşı karşıya. Maymun Çiçeği (Mpox) virüsü Afrika kıtasında başlayan ve hızla yayılarak artık dünyanın birçok ülkesinde görülmeye başlandı. Ülkelerde art arda tedbir kararı alınırken Türkiye’de de ilk şüphelilerin Ankara’da karantinaya alındığı ileri sürüldü.

Sözcü Televizyonu'nun edindiği bilgiye göre Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, M Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Hastalığın tespitine dair tetkikler devam ederken, üç M Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı öğrenildi.

ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İDDİALARI YALANLADI
Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddialarının ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü iddiaları yalanlayan bir yazılı açıklamada bulundu.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazılı açıklaması şu şekilde;

Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.

Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime