Turktime

MasterChef Alican Sabunsoy hastalığını anlattı, sosyal medya yıkıldı!

MasterChef All Star'ın bu akşam ekrana gelen 136. bölümünde yarışmacı Alican Sabunsoy'un hastalığının detaylarını anlatması sevenlerini üzdü.
ABONE OL
Abone Ol
MasterChef Alican Sabunsoy hastalığını anlattı, sosyal medya yıkıldı!
Haberler / Medya
1 Kasım 2023 Çarşamba 21:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MasterChef All Star yarışmacılarından Alican Sabunsoy'un hastalığı gündem oldu.

Programda zaman zaman rahatsızlanan MasterChef Alican, bu akşam ekranlara gelen 136'ncı bölümde hastalığının detaylarını anlattı.

Alican Sabunsoy, geçtiğimiz bölümlerde rahatsızlığı nedeniyle şeflerden izin istemişti. 

"ODAKLANAMIYORUM"

Birkaç bölümdür hasta olduğu gözlerden kaçmayan Alican, MasterChef'in bugün ekrana gelen bölümünde 'Herediter Anjioödem' hakkında bilgiler verdi.

Kalıtsal bir hastalık olan herediter anjioödem ile mücadele ettiğini söyleyen Sabunsoy, yaşadığı problemlerden bahsederken hüzünlendi.

"Odaklanamıyorum, ne yapacağımı karıştırıyorum şaşırıyorum. Bebeklikten beri var. Atak anında vurulabileceğim iğneler vermeye başladılar bana. Ayda 8 tane iğne veriyorlar. Ben çok fazla doktora gittim. Bana bırakmamı söylüyorlar mesleğimi. Çok stresli ve ataklar sürekli tekrarlıyor. Bir yaştan sonra da bırakamıyorsunuz" diyen Alican, sosyal medyada da gündeme oturdu.

HEREDİTER ANJİOÖDEM NEDİR?

Herediter anjioödem, ürtiker (kurdeşen) olmadan, asimetrik deri altı veya mukoza altı ödem yani şişlik ataklarıyla karakterize kalıtsal bir hastalıktır.

Yüzde ve solunum yollarında şişme yanı sıra karın kramplarına neden olur. Özellikle eller, ayaklar baş, boyun, göz kapakları, dudaklar, dil ve genital organlarda görülür ve aynı zamanda sindirim sisteminde de görülebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime