Turktime

Mansur Yavaş'tan yeni başkana anayasa hatırlatması

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu'nun anayasının ilk dört maddesiyle ilgili yaptığı açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan dikkat çeken açıklama geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Mansur Yavaş'tan yeni başkana anayasa hatırlatması
Haberler / Güncel
21 Ekim 2024 Pazartesi 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu'nda, İbrahim Kaboğlu yeni başkan seçildi.

Kaboğlu'nun başkan seçilmesinin ardından yaptığı "yeni anayasa" açıklamaları tartışmaya neden oldu.

"DOKUNULABİLİR..."

Kaboğlu, "Kitaplarında da yazdı, konuşmalarında da dile getirdi. Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995’te yapıldığı gibi tıpkı 2001’de yapıldığı gibi. 1995’te Başlangıç kısmındaki ırkçı ibareler çıkarıldı. 2001 değişikliğinde ise Madde 14’e ‘İnsan haklarına dayanan laik ve demokratik Cumhuriyet' tanımı kondu. O zaman 1961’de öngörülmüş olan ‘İnsan haklarına dayanan devlet’ kavramı anayasaya yeniden girmiş oldu. Yani daha ileriye götürüldü. Anayasa Mahkemesi de artık bu kavramı kullanmaya başladı. Hep birlikte ‘Hak, hukuk, adalet’ diyeceğiz arkadaşlar. Yolumuz açık olsun" dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN TEPKİ

Kaboğlu'nun anayasa açıklaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, X hesabından şu paylaşımı yaptı:

"AY m. 4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor."

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime