Turktime

Mahfi Eğilmez: Vergi borçludan değil, alacaklıdan alınır

İktisatçı Mahfi Eğilmez, son günlerde üst üste ortaya çıkan yeni vergilerle ilgili açıklamada bulundu. Eğilmez, "Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Mahfi Eğilmez: Vergi borçludan değil, alacaklıdan alınır
Haberler / Ekonomi
12 Ekim 2024 Cumartesi 17:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kredi kartlarında limiti 100 bin TL üzerinde olan kart sahiplerinden alınması planlanan 750 liralık Savunma Sanayii Fonu katkısına ekonomistlerde tepkiler yükselmeye devam ediyor.

TBMM'ye dün sunulan, "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" kapsamındaki 12 maddelik kanun tekfilinde en dikkat çeken maddelerden biri de limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL ücret alınması oldu.

"BORÇTAN VERGİ ALINMAZ"

Eski hazine müsteşarı ve iktisatçı Mahfi Eğilmez de sosyal medya hesabından söz konusu madde ile ilgili paylaşımda bulundu. Eğilmez şunları söyledi:

“İdarenin böyle bir hataya düşeceğini sanmam ama yine de söyleyeyim: Kredi kartı limitinden de kullanılan krediden de vergi alınamaz. Kredi borçtur. Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime