Turktime

MÜSİAD'dan hükümete enflasyon çağrısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, ekonomiye ilişkin konuları değerlendirdiği basın toplantısında, “Hükümetin en büyük mücadeleyi enflasyonla yapmasını bekliyoruz” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
MÜSİAD'dan hükümete enflasyon çağrısı
Haberler / Ekonomi
9 Şubat 2022 Çarşamba 18:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son aylarda kurdaki yükselişin de etkisiyle enflasyonda artış yaşandığını, ancak yılın ikinci yarısından sonra düşmesini beklediklerini belirten Asmalı, “Enflasyon yine en büyük ekonomi problemi olmaya devam ediyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada. Hükümetin en büyük mücadeleyi enflasyonla yapmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Dünya gazetesinden Merve Yiğitcan’ın haberine göre, kur ile ilgili tahminde bulunmanın çok zor olduğunu belirten Asmalı, “Kurun şu anki seviyesi bile bizce yüksek. Hatta araştırmalarımıza göre kurun seviyesi 90’lı yıllardan bile üst seviyede. Kurların bu seviyenin bir miktar daha altında olmasını istiyoruz” dedi.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile kurdaki oynaklığın son bulduğunu, ve sanayicinin kurun seviyesinden değil ama bu oynaklığın kalkmasından memnun olduğunu belirten MÜSİAD Başkanı, “Rekabet ettiğimiz Avrupa ülkelerinde sanayiciler yüzde 1-2 ile kredi alırken, bizde reel sektörde yüzde 25’in üzerinde oranlar var. Bu oranlar yatırım için en büyük engel, mutlaka aşağı çekilmeli” diye konuştu.

Asmalı, enerji maliyetlerindeki artışa ilişkin olarak da “KOBİ ve hane halkının bir miktar daha az etkilenmesini sağlamak amacıyla elektrik fiyatlarının bir miktar daha sübvanse edilmesini bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime