Turktime

Louis van Gaal, 19 yıl sonra eski takımına döndü

Hollanda Ligi takımlarından Ajax, eski teknik direktörü Louis van Gaal'in kulüpte danışman olarak işe başladığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Louis van Gaal, 19 yıl sonra eski takımına döndü
Haberler / Spor
4 Ekim 2023 Çarşamba 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eredivisie'de sezona iyi başlamayan ve alınan sonuçların ardından Futbol Direktörü Sven Mislintat'la yollarını ayıran Ajax, danışmanlık görevi için Louis van Gaal'le anlaştı.

Hollanda ekibinden yapılan açıklamada bu sezon alınan kötü sonuçlara son verebilmek için deneyimli çalıştırıcıyla anlaşma sağlandığı belirtildi.

Louis van Gaal, 1991-97 yılları arasında teknik direktör olarak görev yaptığı Ajax'ta 3 lig şampiyonluğunun yanı sıra 1995'te Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı.

13 YIL SONRA DEVLER LİGİ'NE KATILAMADI

Geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan Ajax, 13 sezon sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde edemedi.

Bu sezona ligde Heracles galibiyetiyle başlayan Ajax, sonrasında oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Ajax, topladığı 5 puanla ligde 15. sırada yer alıyor.

Bir maçı eksik olan Ajax'ın RKC Waalwijk'le oynadığı maç, Waalwijk kalecisi Etienne Vaessen'in yaşadığı sakatlık nedeniyle yarıda kalmıştı.

"YUKARIYA GİDEN YOLU BULMAYIZ"

Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Louis van Gaal yeni görevine ilişkin, "Ajax'a yardım etmek ve futbol bilgimle destek olmak istiyorum. Yine yukarıya giden yolu bulmalıyız." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime