Turktime

Lavrov'dan Batı’ya tepki: "Yalanlar imparatorluğu"

Ukrayna’ya desteklerini yinelediği Genel Kurul’un ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı’yı “yalan imparatorluğu” olarak nitelendirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Lavrov'dan Batı’ya tepki:
Haberler / Dünya
25 Eylül 2023 Pazartesi 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD ve Avrupalı müttefiklerinin Rusya’nın işgaline karşı mücadelesinde Ukrayna’ya desteklerini yinelediği Genel Kurul’un ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Lavrov, Batı’yı “yalan imparatorluğu” olarak nitelendirdi. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından teklif edilen 10 maddelik barış planının “gerçekçi olmadığını ve hayata geçirilemeyeceğini” söyledi.

‘YAPTIRIMLARI KALDIRIN’

Lavrov, Moskova’nın temmuz ayında BM ve Türkiye aracılığıyla hayata geçirilen tahıl girişiminden çekilmesinin ardından, anlaşmanın yeniden hayata geçirilmesi için BM tarafından sunulan önerileri “uygulananamaz” olarak nitelendirdi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya’nın anlaşmaya tekrar dönmesi halinde uygulanabilecek 4 tedbir sıralamıştı. Lavrov, bu tedbirleri reddetmediklerini ancak yeterli bulmadıklarını belirterek anlaşma için Batı’nın Rus bankalarına uyguladığı yaptırımları kaldırması gerektiğini kaydetti. Rus bakan Dağlık Karabağ’da yaşanan gelişmelere ilişkin, “Ermenistan’da ABD’nın çıkarlarını savunan bir dizi sivil toplum kuruluşu Rusya’nın nüfuzunu baltalamaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime