Turktime

La Liga'da devrim gibi karar

La Liga Başkanı Javier Tebas, Real Madrid - Barcelona maçında gündem olan Yamal'ın pozisyonu hakkında konuştu. Başkan, gol çizgisi teknolojisinin kullanışlı olmadığını savunarak kullanmak istemediklerini savundu.
ABONE OL
Abone Ol
La Liga'da devrim gibi karar
Haberler / Spor
24 Nisan 2024 Çarşamba 20:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

La Liga'da geçtiğimiz hafta Real Madrid'in 3-2'lik üstünlüğü ile sona eren El Clasico'da Barcelona'nın gol pozisyonu gündem oldu. Pozisyon VAR'da incelendi ancak yeterli kamera açıları olmadığı için VAR hakemi "topun çizgiyi geçtiğine dair yeterli kanıt yok" diyerek gol kararı çıkmadı.

La Liga Başkanı Javiert Tebas, gündeme gelen gol çizgisi teknolojisinin kullanışsız olduğunu savundu. Tebas konu hakkında, "İstemememin ilk sebebi mükemmel bir teknoloji değil. Bu tarz goller (Yamal'ın pozisyonu) yılda ancak 3 ya da 4 kez olur. Buna 5-6 milyon Euro harcayamayız. Daha fazla kamera koyulmasını tercih ederim" şeklinde konuştu.

LA LIGA MAÇLARI YURT DIŞINDA OYNANACAK

Javier Tebas yakın zamanda La Liga maçlarının artık İspanya dışında oynanacağını duyurdu. Tebas, "Ne zaman olur bilmiyorum. Sanırım 2025-2026 sezonundan itibaren La Liga takımları yurt dışında lig maçı oynamaya başlayacak. İlk durak Amerika olacak. Diğer ligler bize yaklaşıyor ve bir şeyler yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime