Turktime

Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti saklamanın püf noktaları

Kurban Bayramı'nda etlerin nasıl saklanacağı önemli bir konu. Hem sağlık hem de lezzet açısından etlerin doğru şekilde saklanması önemlidir. İşte kurban etinin saklama şekilleri...
ABONE OL
Abone Ol
Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti saklamanın püf noktaları
Haberler / Sağlık
16 Haziran 2024 Pazar 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tüm Türkiye'de Kurban Bayramı coşkusu yaşanırken, kesilen kurbnaların etinin de doğru koşullarda saklanması hem etin sağlıklı olmasını hem de lezzetini korumasını sağlıyor. İşte kurban etini ideal şekilde saklama yolları...

KURBAN ETİ NE KADAR BEKLETİLMELİ?

Kurban etleri kesimin olduğu gün direkt olarak tüketilmemeli denilse de bu pek mümkün olmuyor. O ilk gün kavurması, ciğeri genelde yeniliyor ancak yine de bu konuda uzmanlar etlerin kesimden sonra 12 saat kadar buzdolabında bekletilip dinlendirilmesini tavsiye ediyor.

Buzluğa konmadan önce de kesilen etler 5-6 saat serin bir yerde bekletilmeli ve ardından buzluğa girecek şekilde porsiyonlara bölünmelidir.

DONDURUCU FORMÜLÜ

Kurban etinin uzun süre sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için dondurucuda tutulması gerekiyor. Buzdolabında en fazla 5-6 gün taze kalabilen kurban eti, derin dondurucuya konulduğunda tazeliğini 6 aya kadar uzatabiliyor.

Kurban etini saklamadan önce porsiyonlara bölmeniz ve uygun şekilde poşetlere yerleştirerek dondurucuya koymanız önemlidir. Öte yandan paketlediğiniz etlerin üzerine tarih yazarak ürünü tüketirken kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz.

BOZULAN ETLERE DİKKAT

Kurban etinin bir kısmı mutlaka kıymaya çevriliyor. Bu kıyma ise en hızlı bozulan et şekli olarak biliniyor. Kıymanın dolaptaki ömrü en fazla 3 gün olarak belirtiliyor. Buzluğa atılan kıymalar ise 4 aya kadar tazeliğini koruyabiliyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime