Turktime

Küllerinden mürekkep doğdu!

Belçikalı ünlü yazar Pieter Haspeslag'ın külleri, kitabının basımında kullanılan mürekkebe karıştırılarak haytanlarına hediye edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Küllerinden mürekkep doğdu!
Haberler / Kültür
1 Kasım 2021 Pazartesi 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kitaplarını "Pieter Aspe" adıyla yazan ve bu isimle tanınan Belçikalı yazar Pieter Haspeslag, geçen mayıs ayında 68 yaşındayken akciğer hastalığından hayatını kaybetti.

Yazarın, Pieter Van In adlı hayali dedektifin maceralarını anlatan "Van In" serisinin beşinci kitabı bu hafta yayımlandı.

KÜLLERİNDEN MÜREKKEP YAPILDI

Kitapları filmlere ve dizilere konu olan, önemli edebiyat ödüllerine layık görülen yazar, ölmeden önce yazdığı son "Van In" kitabında okuyucuları için bir "sürpriz" planladı.

Aspe'nin son romanının ilk 25 bin baskısında kullanılan mürekkebe, ölümünden sonra yakılan yazarın külleri katıldı.

"HAYRANLARI İÇİN GÜZEL BİR YADİGAR"
Aspe'nin eşi Tamara Hangeraf, Brugges kentindeki kitap tanıtım toplantısında, "Bunu kendisi istedi. Kitaplarında kendisinden bir parça bırakmanın hayranları için güzel bir yadigar olacağını düşündü" dedi.

Daha önce ikisi çocuklar için olmak üzere 8 romanı yayımlanan Belçikalı Aspe, ülkesinde en çok okunan polisiye roman yazarlarından biriydi. Aspe, 2010 yılında prestijli Hercules Poirot yaşam boyu başarı ödülüne layık görülmüştü.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime