Turktime

Küba'da özel işletmelerin kurulmasına izin

Küba, geçen ay hükümet karşıtı kitlesel protestoların ardından küçük ve orta ölçekli özel işletmeleri yasallaştırdı. Ülkede 100'e kadar çalışanı olan özel işletmelere artık izin verilecek.
ABONE OL
Abone Ol
Küba'da özel işletmelerin kurulmasına izin
Haberler / Dünya
8 Ağustos 2021 Pazar 17:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Özel mülkiyet fikrine karşı olan komünizm ideolojisiyle yönetilen Küba, geçen ay hükümet karşıtı kitlesel protestoların ardından küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurulmasına izin verdi. Cuma günü onaylanan yasaya göre Küba'da devlet 100'e kadar çalışanı olan özel işletmelere artık izin verilecek.

BBC’nin aktardığına göre işletmeler için yeşil ışık, Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel'in video konferans yoluyla katıldığı bir Devlet Konseyi oturumuda çıktı. Ulusal Meclis, internet sitesinde konuya ilişkin yayınladığı açıklamada, "Devlet Konseyi mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ülkenin üretken dönüşümünün bir parçası olarak ekonomiye dahil olmasını öngören kararı onayladı"  dedi.

DİKKAT ÇEKİCİ DEĞİŞİM

Küba yönetimi, ülkedeki sektörlerin büyük çoğunluğunda özel teşebbüslerin yer almasına izin verileceğini Şubat 2021'de açıklamıştı. Bu karar, devlet yönetimindeki ekonomisi ABD'nin Donald Trump döneminde yeniden getirdiği yaptırımlar ve pandemi sürecinden olumsuz etkilenen Küba için dikkat çekici bir değişim olarak yorumlanmıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime