Turktime

Kritik zirve öncesi Finlandiya'dan Türkiye açıklaması!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte İsveç ve Finlandiya’nın da üyelik için sinyal verdiği NATO’nun belki de geleceğini şekillendirecek zirve bugün İspanya’nın başkenti Madrid’de başlıyor. Zirve öncesi Finlandiya'dan Türkiye açıklaması geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Kritik zirve öncesi Finlandiya'dan Türkiye açıklaması!
Haberler / Dünya
28 Haziran 2022 Salı 13:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte İsveç ve Finlandiya’nın da üyelik için sinyal verdiği NATO’nun belki de geleceğini şekillendirecek zirve bugün İspanya’nın başkenti Madrid’de başlıyor.

Zirve öncesi Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö önemli açıklamalarda bulundu.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, Madrid’deki NATO zirvesi öncesinde Finlandiya ile Türkiye’nin nispeten ortak bir anlayışa vardığını açıkladı.

Niinisto, Türkiye ile görüşmelerin sonucu hakkında iyimser veya kötümser olmadığını belirtti.

Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç başbakanı ve NATO genel sekreteri ile zirve öncesinde bir araya gelecek olan Niinisto, bu görüşme öncesinde heyetler arasında yapılan görüşme hakkında, “Genel kanı görüşmelerin beklenenden bir miktar daha iyi geçtiği, iki tarafın birbirlerinin durumunu bir miktar daha iyi anladığı şeklinde” dedi.

Finlandiya cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye’nin dile getirdiği Finlandiya ve İsveç’in teröristleri koruduğu iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

BUGÜN GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

İsveç ve Finlandiya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından on yıllardır süregelen tarafsızlık politikalarına son vererek NATO üyesi olmak için resmi başvuruda bulunmuştu.

Ancak Ankara iki ülkenin PKK ve YPG’ye destek verdiğine dikkat çekmiş ve Türkiye’ye silah ambargosu uyguladıklarını iddia ederek, bazı taahhütler vermediği sürece üyeliklerine onay vermeyeceğini açıklamıştı.

NATO liderlerinin bugün Madrid’de başlayacak üç günlük zirvede Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin vetosunu kaldırmasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan talep etmeleri bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime