Turktime

Kripto para çakıldı! Dev zarar

Bitcoin ve Ethereum'daki büyük çöküş devam ederken kripto tabanlı iş modelleri olan veya kripto paraya büyük yatırım yapan şirketler zarar etmeye başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Kripto para çakıldı! Dev zarar
Haberler / Ekonomi
19 Haziran 2022 Pazar 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kripto piyasası Bitcoin’in 20 bin doların altına sarkmasıyla zor günler yaşıyor. Riskli yatırım aracı olarak görülen ve yüksek oynaklık, denetimsizlik gibi sorunlar nedeniyle güvenli araçlar arayan yatırımcıların uzak durduğu kripto para piyasasında işler iyi gitmiyor.

Merkez bankalarının para musluklarını kısmaya başlamasının ardından kripto paralarda süren çöküş iyice hızlandı. Mayıs ayında piyasanın yaşadığı Luna ve Terra şoklarının ardından kriptolar, son olarak Fed başta olmak üzere başlıca merkez bankalarının parasal sıkılaşmaya gitmesiyle birlikte çökmeye başladı.

Kritik sınır olarak görülen 20 bin doların altındaki düşüşü devam eden lider kripto para Bitcoin’in yanında, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’da da 1000 doların altındaki düşüş hafta sonu devam etti.

Bitcoin’in kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı günden bu yana kripto piyasasının üçte ikisinden fazlası olan yaklaşık 2 trilyon dolar piyasadan silindi. Bitcoin ise tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67 bin 802 dolardan yüzde 70’den fazla değer kaybederek 19 bin dolar seviyelerine geriledi.

Kripto piyasasındaki büyük çöküş ise kripto tabanlı iş yapan veya kripto paraya büyük yatırım yapan şirketleri de etkisi altına aldı. Bitcoin ve Ethereum’daki çöküş nedeniyle kripto piyasalarında işlem yapan pek çok finans kuruluşu da zarar etmeye başladı.

ÜNLÜ ŞİRKET KÜÇÜLMEYE GİDİYOR
Geçtiğimiz hafta, Singapur merkezli bir kripto para borsası olan Crypto.com’un CEO’su Twitter’da şirketin “zor ve gerekli kararlar” aldığını belirterek işgücünün yüzde 5’ini işten çıkardığını duyurdu.

Ünlü NBA yıldızı Lebron James’in reklamlarında oynadığı ve 50 milyon müşterisi, 4 bin çalışanı bulunan platformun bu kararı, kripto işi yapan şirketlerin zarar etmeye başladığının da kanıtı oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime