Turktime

Kremlin: ABD ile diyaloğa açığız

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ile Ukrayna meselesini kapsayan güvenlik sorunlarıyla ilgili diyaloğa açık olduklarını belirterek, "Genel olarak diyaloğa ihtiyaç var çünkü güvenlik dahil sorunlar birikiyor." açıklamasında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Kremlin: ABD ile diyaloğa açığız
Haberler / Dünya
21 Haziran 2024 Cuma 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ile Ukrayna meselesini kapsayan güvenlik sorunlarıyla ilgili diyaloğa açık olduklarını belirterek, "Genel olarak diyaloğa ihtiyaç var çünkü güvenlik dahil sorunlar birikiyor." dedi. 

"GENİŞ KAPSAMLI DİYALOĞA AÇIĞIZ"

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin "Ukrayna meselesinden ayrı olarak nükleer silahın kullanılması riskleri konusunda Rusya ile görüşmeye açık olduğu" yönündeki açıklamasını değerlendiren Peskov, "Ukrayna meselesi ve ABD'nin meseleye dahil olması gibi boyutlarıyla birlikte geniş kapsamlı diyaloğa açığız. Genel olarak diyaloğa ihtiyaç var çünkü güvenlik dahil sorunlar birikiyor." diye konuştu. 

Peskov, ABD'nin Rus ortaklarına baskı kurmaya devam edeceğini söyleyerek "Bizim teklif ettiğimiz işbirliği, üçüncü bir ülkeye karşı değil. İşbirliğimiz, karşılıklı çıkar ilkesine dayanıyor ve Vietnam dahil ortaklarımızın çıkarını karşılıyor." ifadelerini kullandı. 

Sözcü Peskov, Rusya'nın dış siyaset alanındaki faaliyetinin Batı tarafından "düşmanca" görüldüğünü söyledi. 

Moldova'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üye olma yönündeki siyasetini değerlendiren Peskov, bunun Moldova'nın iç meselesi olduğunu kaydederek "Ancak ülkenin geleceği sadece AB'ye değil, Rus pazarlarına da bağlı." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime