Turktime

Kızılot sahili caretta carettalara ev sahibi oldu

Antalya'nın Kızılot bölgesinde geçen yıl ağustosta 1600 olan nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yuva sayısının bu yıl şimdiden 1800'e ulaştığı belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Kızılot sahili caretta carettalara ev sahibi oldu
Haberler / Güncel
1 Temmuz 2024 Pazartesi 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Deniz kaplumbağalarının Akdeniz'deki en büyük yuvalama alanları arasında bulunan Antalya'nın Belek ve Kızılot sahillerinde bu yıl da caretta caretta yavrularının mavi sulara ulaşması için çalışmalar sürdürülüyor.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ekolojik Araştırmalar Derneği Başkanı (EKAD) Dr. Ali Fuat Canbolat başkanlığında hazırlanan Deniz Kaplumbağalarını İzleme ve Koruma Projesi kapsamında akademisyen ve gönüllüler, caretta carettalar için gece gündüz nöbet tutuyor.

Manavgat ilçesindeki yaklaşık 16 kilometrelik Kızılot Sahili'nde görev yapan akademisyen ve gönüllüler, her gün kilometrelerce yürüyerek yuvaları tek tek tespit ediyor.

Yuvaların üzerine bilgisi yazılı çubuk yerleştirip GPRS ile işaretleme yapan görevliler, yuvaların etrafını tahta çubuklar ve uyarıcı levhalarla çevirerek koruma altına alıyor.

Ekiplerin mayıstan itibaren özenle koruduğu yuvalarda kumun altına gömülü yumurtalardan ilk yavrular da çıkmaya başladı.

Caretta caretta yavruları, yuvalarından çıkarak zorlu yolculuğun ardından mavi sulara kavuşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime