Turktime

Kısa vadeli dış borçta rekor kırıldı!

Türkiye'de ekonomik anlamda yoğun ve yorucu günler geçirirken, ülkemizin kısa vadeli dış borç stokunun Ocak sonu itibarıyla rekor kırdığı belirlendi. Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre 2022 Ocak sonunda kısa vadeli dış borç stoku 173,7 milyar dolar oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Kısa vadeli dış borçta rekor kırıldı!
Haberler / Ekonomi
17 Mart 2022 Perşembe 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ocak 2022 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklandı.

BloombergHT'nin haberine göre, Ocak 2022 itibarıyla, orijinal vadesine bakılmadan, vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku 173,7 milyar dolar olarak belirlendi.

Söz konusu yükselişle birlikte Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku rekor kırmış oldu.

STOKLARIN DAĞILIMI

İlgili borç stokunun 17,4 milyar dolarlık kısmı, Türkiye'de özel sektörün ve yerleşik bankaların yurt dışı şubeleri ve onların iştiraklere olan borçlarından oluşuyor.

Borçlu bazında değerlendirildiğinde ise toplam stok içinde kamu sektörünün yüzde 19,8, Merkez Bankası'nın yüzde 15,6, özel sektörün ise yüzde 64,6 oranda bir paya sahip olduğu ortaya çıktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime