Turktime

Kendi ülkelerindeki savaş bitti! Suriyeli 40 bin kişi Ukrayna'yla savaşmak için gönüllü oldu

Rusya'nın Ukrayna'ya işgal harekatında Putin'in eli askeri anlamda sıkışmaya doğru giderken, Suriyeli 40 bin kişinin savaşta Rusya'nın yanında olmak için başvurduğu belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Kendi ülkelerindeki savaş bitti! Suriyeli 40 bin kişi Ukrayna'yla savaşmak için gönüllü oldu
Haberler / Dünya
15 Mart 2022 Salı 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya-Ukrayna savaşında 20. güne girilmiş durumda. Ukrayna'daki harekatı bir türlü sonuçlandıramayan Putin'in yeni bir planı ortaya çıktı.

Ortadoğu'dan savaşçı getirmeye çalışan Rusya'ya gönüllü olarak 40 bin Suriyeli'nin destek olarak gelmek istediği bilgisi verildi.

PUTİN GELECEKLERİNİ DUYURMUŞTU

Putin geçtiğimiz günlerde, "Eğer gönüllü olarak Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara yardım etmek isteyen insanlar olduğunu görürseniz, onlarla yarı yolda buluşup savaş bölgesine girmelerine yardım edin" açıklamasını yapmıştı. 

Putin'in bu açıklamasının ardından 400 civarında Ortadoğulu gönüllünün Rus ordusuna destek olmak için geldiği öğrenildi.

40 BİN GÖNÜLLÜ

Putin'in isteği üzerine Rusya'nın yanında savaşa katılmak isteyen 40 binin üzerinde Suriyeli savaşçının gönüllü olduğu ve bu savaşçıların ilk bölümünün Ukrayna sınırına yakın bir bölgede askeri eğitim aldığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime