Turktime

Kavaloğlu: Turizm çalışanlarına kira desteği verilmeli!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizm çalışanları için kira desteği çağrısı yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Kavaloğlu: Turizm çalışanlarına kira desteği verilmeli!
Haberler / Ekonomi
6 Mayıs 2023 Cumartesi 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, şu anki ücretlerle turizm çalışanlarının hem kirada oturması hem de maaş almasının çok zor olduğunu söyledi.

PERSONELİN SADECE %30'U LOJMANLARDA KONAKLIYOR
Turizm sektörünün çalışanlarının barınma sorununu otel lojmanlarıyla çözmeye çalıştığını ifade eden Kavaloğlu, şunları kaydetti.

‘’Turizm sektörü pandemi de çalışanını kaybetmişti. Aslında turizmde istihdam sorunu yok, yönetim sorunu var. Bunu yönetmekle yükümlü olanlarda doğru kararlar alarak yönetmek zorunda. Biz sektör olarak personelimize lojmanlarımızı, konaklama olanaklarımızı elimizden geldiğince sunmaktayız. Zincir otellerin olanakları daha fazla. Ama 5 yıldızlı otellerde çalışanların yüzde 30’u lojmanlarda konaklamaktadır.’’

 

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR TURİZM ÇALIŞANLARINA KİRA DESTEĞİ VERİLMELİ


Turizm sektörünün çalışanları tutmak ve kaybetmemek için çeşitli çalışmalar yaptığını belirten Kavaloğlu, kamu ve özel sektörün çalışanlara kira desteği verilmesi konusunu değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Kavaloğlu, ‘’Normal şartlarda çalışanlara kira desteği verilmeli. Turizmde sürdürülebilir olmada sektörün kaynağı insan kaynağıdır. Bu sistemin sürdürülebilir olmasında insan kaynağı var. Bunun içinde personelin ayakta kalması lazım’’ dedi. (Turizmdays)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime