Turktime

Kanada’da kaos sürüyor! Polis, aşı karşıtı kamyoncuların etrafını kuşattı

Kanada'da aşı karşıtı kamyoncuların başkent Ottawa'daki parlamento çevresinde günlerdir süren protestoları çatışmayla sonuçlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Kanada’da kaos sürüyor!  Polis, aşı karşıtı kamyoncuların etrafını kuşattı
Haberler / Dünya
18 Şubat 2022 Cuma 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kanada'da polis, üç haftadır yolları kilitleyen aşı zorunluluğu karşıtı kamyoncuların eylemlerini sona erdirmek üzere harekete geçti.

Protestocuların iki lideri dün akşam gözaltına alınırken gece saatlerinde de gösterilerin merkezi olan başkent Ottawa'daki parlamento binası çevresine çok sayıda polis konuşlandırıldı. 10 kontrol noktası oluşturulurken bölgeye giriş çıkışlar da yasaklandı.

Ottawa Emniyet Müdürü Steve Bell, “Çok yakında harekete geçilecek. Bu yasa dışı gösteriyi bitirmeye kararlıyız” dedi. Göstericilerle görüşmelerin sürdüğünü belirten Bell, durumun barışçıl şekilde çözülmesini umduğunu ifade etti.

Polis dün bazı göstericileri gözaltına aldı.

Polisin dün göstericilere yönelik müdahalede gözaltına aldığı isimler arasında gösteriler için bağış toplayan organizatörlerden Chris Barber da var.

KAMYONCULAR KARARLI: AYRILMAYACAĞIZ

ABD'ye girişlerde uygulanan aşı zorunluluğuna tepki olarak başlayan gösteriler, kısa sürede hükümet karşıtı harekete dönüşmüştü. Başkent Ottawa'daki parlamento binası çevresini 400'e yakın araçla kuşatan aşı zorunluluğu karşıtı kamyoncular ve destekçileri, bölgeyi gürültülü bir parti alanına çevirmişti.

7 yıllık iktidarının en kötü kriziyle karşı karşıya kalan Başbakan Justin Trudeau, birçok yerde hayatı durma noktasına getiren gösteriler nedeniyle ülke tarihinde ilk defa Acil Durumlar Yasası'nı yürürlüğe koymuştu.

Ülkenin diğer yerlerindeki gösteriler çoğunlukla sona ererken Ottawa'daki parlamento binası çevresine kamp kuran göstericiler, buradan ayrılmamaya kararlı olduklarını söylüyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime