Turktime

Kabil'de iki ayrı patlama: 5 ölü

Taliban'ın kontrolüne geçen Afganistan'da iç kriz ve sivilleri hedef alan saldırılar sürüyor. Kabil'de iki ayrı bombalı saldırının meydana geldiği, 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı açıklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Kabil'de iki ayrı patlama: 5 ölü
Haberler / Dünya
17 Kasım 2021 Çarşamba 21:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçen aylarda ABD ve diğer NATO ülkelerinin askeri varlığını sonlandırmasının ardından Taliban'ın kontrolüne geçen Afganistan'da iç kriz ve sivilleri hedef alan saldırılar sürüyor.

Taliban yetkilileri ve görgü tanıkları, bugün başkent Kabil'de iki ayrı bombalı saldırı meydana geldiğini, en az 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3'ü kadın olmak üzere 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Taliban hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı'nın sözcüsü Kari Sayid Hosti, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ilk saldırının Kabil'in batısında Şiilerin yaşadığı Daşti Barçi bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlendiğini duyurdu.

Görgü tanıkları, ikinci saldırının kentin 'Karte 3' bölgesinde meydana geldiği bilgisini paylaştı. Reuters'a konuşan Taliban yetkilileri, olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Sputnik'e konuşan bir kaynak ise ikinci patlamanın ardından silah seslerinin duyulduğunu, 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 kişinin de yaralandığını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime