Turktime

KDV düşecek, fiyatlar da düşecek! İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçiren ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yeni politikaların, vatandaşın cebini biraz olsun rahatlatması bekleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
KDV düşecek, fiyatlar da düşecek! İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...
Haberler / Ekonomi
9 Ocak 2022 Pazar 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı çalışmalar neticesinde KDV'de tarihi değişikler yapmaya hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati söz konusu hazırlıkları, "Gerçekten çok ses getirecek, KDV'nin sadeleştirilmesi piyasadaki başta üreticileri tüketicilerin başta olmak üzere herkesin ittifak edebileceği yalın bir sistem getireceğiz. Katma değer vergisinin (KDV) sadeleştirilmesi hayalini gerçekleştiriyoruz. Mali müşavirlerimiz yoruluyordu. Özellikle de KDV iadelerini hızlandırıyoruz" diyerek duyurmuştu.

YAPILAN ÇALIŞMANIN DETAYLARI

Üzerinde çalışılan yeni modelin ayrıntıları da belli olmaya başladı. Bakan Nebati'nin açıkladığı çalışmalar, neticelendirilerek TBMM'ye sunulacak. Teklifle ilgili ayrıntılar ise şöyle:

KDV ORANI DÜŞÜRÜLECEK

Yıllardır birçok ürüne uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi yönünde çalışmalar sürüyor. KDV'nin yüzde 18'den düşürülmesi halinde nasıl bir sonuç oluşacağı üzerinde duruluyor.

GIDA, SAĞLIK, EĞİTİMDE SIFIR KDV

Özellikle temel gıdalar, ve vatandaşların sağlık, eğitim gibi temel ihtiyaçlarında KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi bekleniyor. Ayrıca bazı temel gıda ürünlerinde ise KDV'nin tamamen kaldırılması da gündemde.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime