Turktime

İsveç Başbakanı Kristersson: Kur’an-ı Kerim’e yönelik yeni saldırılar olabilir

Polis eşliğinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyonlarla odak noktası olan İsveç’in durumunu değerlendiren Başbakan Ulf Kristersson, ‘saygısızlık’ için polise yeni başvurular yapıldığını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
İsveç Başbakanı Kristersson: Kur’an-ı Kerim’e yönelik yeni saldırılar olabilir
Haberler / Dünya
28 Temmuz 2023 Cuma 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıların merkezi haline gelen İsveç’te alçak gösterilere yönelik polis kuvvetlerine yeni başvuruların yapıldığını belirten İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, kutsal kitaba saygısızlık eden daha fazla gösteri yapılmasının sonuçlarından "son derece endişeli" olduğunu söyledi.

"SON DERECE ENDİŞELİYİM"

İslam alemini ayağa kaldıran saldırılarla ilgili İsveç merkezli TT haber ajansına konuşan Kristersson, "İzin verilirse, ciddi bir şeyin olma riskinin olduğu bazı günlerle karşı karşıya kalacağız. Bunun neye yol açabileceği konusunda son derece endişeliyim" şeklinde konuştu.

Kristersson, gösterilere izin verilip verilmeyeceği kararının polise ait olduğunu söylerken, son olarak, İsveç'in Bağdat'taki büyükelçiliği, 20 Temmuz'da Kuran'ın yakılması planına öfkelenen protestocular tarafından basılıp ve ateşe verilmişti.

'İSLAM KARŞITI GÖRÜNÜYORUZ'

İsveç’te son günlerde artan Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) Başkanı Charlotte von Essen, "İsveç hoşgörülü bir ülke olarak görülmekten İslam karşıtı bir ülke olarak görülmeye başlandı" dedi.

Danimarka ve İsveçli yetkililer ayrıca, Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kınadıklarını ancak ifade özgürlüğünü koruyan kurallar çerçevesinde bunu engelleyemediklerini söyledi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime