Turktime

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili yeni gelişme

İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin davada bombayı bırakan Ahlam Albashir'in 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 794 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada gerekçeli karar açıklandı.
ABONE OL
Abone Ol
İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili yeni gelişme
Haberler / Güncel
16 Mayıs 2024 Perşembe 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 Pazar günü meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin 130 sayfalık gerekçeli karar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 99 kişi yaralanmıştı.

Gerekçeli karara göre, bombalı saldırının failleri olan Ahlam Albashir ve Bilal Elhacmaos'un YPG/PYD mensupları olduğu belirlendi. Örgütün nihai amacının Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını bölerek bağımsız bir Kürdistan devleti kurmak olduğu vurgulandı. Bu amaç doğrultusunda kamu düzenini bozmak, kamu otoritesini zayıflatmak, toplumda kargaşa meydana getirmek ve devlete olan güveni sarsmak gibi hedeflerin olduğu kaydedildi.

'CASUSLUK YAPMASI İÇİN TEKLİFLER ALDI'

Gerekçeli kararda, Albashir'in Suriye'deki iç savaş sonrası Türkiye'ye gelmeden önce YPG/PYD'nin kontrolünde bulunan Münbiç şehrinde ikamet ettiği, örgüt mensuplarından casusluk teklifleri aldığı belirtildi. Elhacmaos'un getirdiği pakette bulunan patlayıcı maddelerin yanında, kadın iç çamaşırlarının içine yerleştirilen patlayıcıların detayları da kararda yer aldı. Sanıkların eylem için özel bölmelere sahip iç çamaşırlarını kullanarak patlayıcıları gizledikleri ifade edildi.

Gerekçeli kararda, Albashir'in eyleminin çok sayıda insanın hayatını kaybetmesini isteyerek serinkanlı bir şekilde hareket ettiği, ancak sonuçta 99 kişinin yaralanmasına neden olduğu belirtildi. Saldırının asli faillerinin yurt dışına kaçırılmasından sorumlu olan diğer şüphelilerin de belirlendiği ve eylemin detaylarının incelendiği kararda yer aldı.

İKİ AY BOYUNCA KEŞİF YAPILDI

Bombalı saldırının ardından yapılan 2 aylık keşif ve hazırlık sürecinin detayları da gerekçeli kararda açıklandı. Sanıkların eylem için Taksim'e gitmeyi planladıkları ancak son anda planlarını değiştirerek saldırıyı erteledikleri belirtildi.

Son olarak, saldırının ardından sanıkların yasa dışı yollarla Avrupa'ya kaçırılmasının organize edildiği ve örgütün yöneticisi olan kişilerin rolüne değinildi. Hazni Gölge ve Hüseyin Güneş'in saldırının asli faillerinin yurt dışına kaçırılmasından sorumlu oldukları vurgulandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime