Turktime

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 86 arttı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) araştırmasına göre İstanbul'da yaşam maliyetindeki artış yüzde 86'yı aştı.
ABONE OL
Abone Ol
İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 86 arttı
Haberler / Ekonomi
3 Nisan 2023 Pazartesi 20:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA), "İstanbul'da Yaşam Maliyeti" araştırması sonucu elde ettiği verileri rapor haline getirdi ve kamuoyu ile paylaştı. Mart ayına ilişkin verilere göre İstanbul'da yaşamanın maliyeti, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 86,14 oranında arttı. Araştırmaya göre mart ayında 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti de 31 bin 788 TL oldu. 

Bin 600 hanenin temel harcamaları ve bu harcamaları oluşturan maddelere ilişkin veriler toplanarak hazırlanan rapora göre mart ayında yaşam maliyeti, şubat ayına göre bin 225 TL artış gösterdi. İPA'nın araştırmasında Ocak 2023'te ise yaşam maliyeti 29 bin 429 TL olarak hesaplanmıştı.

MART AYINDA FİYAT DEĞİŞİMLERİ

Mart ayında geçen aya göre en çarpıcı fiyat değişimlerinden biri yüzde 20 artışla ette (kuşbaşı) olduğu görüldü. Yaşam maliyetini oluşturan ürünler arasında hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin aylık fiyat değişim oranları da şöyle paylaşıldı:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime