Turktime

İstanbul'da ilçeler kentsel çöküntü alanı oldu

İstanbul Süleymaniye’de Katar tarafından yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları 2018 yılında başlayacaktı. Ancak tarihi ve turistik bölgede çivi bile çakılmadı.
ABONE OL
Abone Ol
İstanbul'da ilçeler kentsel çöküntü alanı oldu
Haberler / Kültür
28 Ağustos 2021 Cumartesi 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2006’da kentsel yenileme alanı ilan edilen İstanbul’un tarihi semti Süleymaniye’ne kentsel çöküntü alanı haline geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki KİPTAŞ ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği Süleymaniye Yenileme Alanı Projesi’nin birinci etabında yer alan 700 bağımsız bölümünün yapımını Kuzu İnşaat ile Katar devletinin Türkiye'de kurduğu Diar Süleymaniye Gayrimenkul A.Ş gerçekleştirecekti.

2010'dan beri yıkımların devam ettiği İstanbul'un tarihi semti Süleymaniye'de yenileme çalışmaları 30 Kasım 2018’de gerçekleştirilen temel atma töreniyle başladı.

Toplam 700 dönümlük alanın 102 dönümünü kapsayan ilk etapta geçen sürede projede yer alacak binaların örneklerinin yapımı tamamlanabildi.

KİPTAŞ Süleymaniye bölgesinde 400 milyon dolar harcayarak çok sayıda binanın mülkiyetini yıllar içinde satın almıştı.

BETON TEPKİSİ

O tarihte maliyeti 2.9 milyar lira olarak açıklanan ve üç yılda tamamlanacağı söylenen birinci etap için yapılan örnek binalar ise çevresi sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.

Yeni yapılan binaların bölgenin ruhunu yansıtmadığını ifade eden semt sakinleri “Tarihi yapıları yıkıp betonla yeniden yapmak cinayettir. Osmanlı ahşap mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı Süleymaniye’ye ihanet ediliyor” değerlendirmesini yaptı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan İstanbul'un 4 bölgesinden biri olan Süleymaniye’deki yenileme çalışmaları eğer tamamlanabilirse yeni yapıların yüzde 90'ının konut, yüzde 10'unun ise iş yeri olması planlanıyor. (SÖZCÜ)

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime