Turktime

İsrail'de sokaklar karıştı!

İsrail'de Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandıran yasa tasarısının meclisteki kabulünün ardından ülkede bir kez daha sokaklar karıştı.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail'de sokaklar karıştı!
Haberler / Dünya
25 Temmuz 2023 Salı 00:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail’de tartışmalı yargı reformu kapsamındaki Yüksek Mahkeme’nin yetkilerini sınırlandıran yasa tasarısının mecliste kabul edilmesinin ardından başta başkent Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde protestolar patlak verdi.

Ellerinde İsrail bayrakları olan göstericiler, birçok noktada polisle çatıştı. Tel Aviv’de Ayalon otoyolunu trafiğe kapatan göstericilere polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Kudüs’teki Begin otoyolunu kapatan göstericileri ise polis kötü kokulu su sıkarak dağıttı. Tel Aviv’deki gösterilere katılan bir İsrailli ise, elinde Kuzey Kore bayrağı taşıyarak, İsrail’in diktatörlüğe doğru gittiğini ima etti.

Kfar Saba yakınlarında bir yolu kapatan protestocuların arasına bir sürücü aracıyla daldı. Aracın çarptığı 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Polis, sürücüyü gözaltına aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime