Turktime

İspanya'da hükümete İsrail tepkisi

İspanya'da Podemos lideri Ione Belarra, hükümetten İsrail ile ilişkileri kesmesini istedi.
ABONE OL
Abone Ol
İspanya'da hükümete İsrail tepkisi
Haberler / Dünya
10 Ekim 2024 Perşembe 06:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Belarra, Başbakan Pedro Sanchez'in de katıldığı, Meclis Genel Kurulunda göç sorununun tartışıldığı oturumda yaptığı konuşmada, hükümeti "Gazze'deki soykırıma karşı İsrail'e yeterli tepki göstermemekle" eleştirdi.

Podemos lideri, "İspanyol delegasyonunun (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu gibi bir teröristi dinlemek için Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kalması nasıl mümkün olabilir? İsrail'e silah satılmaya devam edilmesi nasıl mümkün olabilir? Gazze'de bir yıldır soykırım yapan terörist bir devletle ilişkilerin kopmaması nasıl mümkün olabilir?" sorularını yöneltti.

Belarra, 8 Ekim'de sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda da "Bir yıl önce Filistin soykırımının son aşaması terörist İsrail devletinin elinde başladı. ABD ve Avrupa'nın suç ortaklığıyla 42 binden fazla kişi öldürüldü, yüz binlerce kişi yaralandı ve kayboldu. Barbarlık ilerlemeye devam ediyor ve durduramadığımız için bizi aşağıya çekmeye devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime