Turktime

İran, yeni balistik füzesini tanıttı

İran, dünya güçleriyle sürdürdüğü nükleer görüşmelerde son aşamaya girerken "Hayberşeken" (Hayber'in Kırıcısı) adı verilen ve İsrail’e ulaşabilen karadan karaya 1450 kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı.
ABONE OL
Abone Ol
İran, yeni balistik füzesini tanıttı
Haberler / Dünya
9 Şubat 2022 Çarşamba 19:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İran devlet televizyonuna göre, "Hayberşeken" adlı yeni uzun menzilli balistik füze, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ve Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade'nin bir füze üssünü ziyareti sırasında sergilendi.

Yeni balistik füzenin, katı yakıtlı ve yüksek manevra kabiliyeti ile 1450 kilometre menzile sahip olduğu belirtildi.

İran, Orta Doğu’da en büyük füze cephaneliğine sahip ülke olarak biliniyor. İran’ın en büyük düşmanı olarak tanıdığı İsrail ile batı sınırından uzaklığı bin kilometreden fazla. İran, son olarak 24 Aralık’ta 16 balistik füze fırlatma denemesi girişiminde bulundu. Uluslararası uzmanlara göre, İran’ın son dönemdeki önceliği özellikle füzelerin isabet kapasitesini artırmak.

VİYANA'DAKİ GÖRÜŞMELER NE DURUMDA?

Balistik füze programı konusunda ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerle sorun yaşayan Tahran yönetimi, füze programının Viyana'daki görüşmelerde müzakere konusu edilemeyeceğini duyurmuştu.

Nükleer anlaşmanın yeniden tam anlamıyla uygulanmasını sağlama ve ABD'nin anlaşmaya dönüşünün ele alındığı nükleer görüşmeler, Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere ve İran'dan üst düzey temsilcilerin katılımıyla Viyana'da yapılıyor. Taraflar şu anda 8. turu devam eden görüşmelerde karar aşamasına girildiğini belirtiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime