Turktime

İran'dan nükleer anlaşma açıklaması!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi nükleer anlaşmaya dönüş müzakerelerine yönelik yaptığı açıklamada, “ABD’nin İran’a yönelik ekonomik yaptırımları kaldırması halinde iyi bir anlaşma mümkün. Düşmanlarımız yaptırım kozunu bize karşı kullanmaya devam ederse biz de eli, kolu bağlı oturacak değiliz” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
İran'dan nükleer anlaşma açıklaması!
Haberler / Dünya
12 Aralık 2021 Pazar 17:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran'da yabancı ülkelerin büyükelçileri ve temsilcileri ile düzenlenen toplantıda konuştu.
Viyana'da devam eden nükleer anlaşmaya dönüş müzakerelerine değinen Reisi, “ABD'nin İran'a yönelik ekonomik yaptırımları kaldırması halinde Washington yönetimi ile iyi bir anlaşma mümkün” dedi.

İDDİALARI YALANLADI

İran'ın müzakerelerde ciddi olmadığı yönündeki iddiaları yalanlayan Reisi, nükleer müzakerelere iki taslak metin sunduklarını belirterek, “Sunduğumuz iki taslak metin ile ciddiyetimizi gösterdik. Buna karşılık karşı taraf yaptırımları kaldırırsa iyi bir anlaşma mümkün olur. Biz İran olarak böyle bir anlaşmanın peşindeyiz” dedi.

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Reisi, “Düşmanlarımız yaptırım kozunu bize karşı kullanmaya devam ederse biz de eli, kolu bağlı oturacak değiliz. İran bu noktada bir çok seçeneğe sahip” ifadelerini kullandı. İran'ın bölge ticaretinde payının çok düşük olduğuna işaret eden Reisi, “Irak ve Suriye gibi ülkelerde ticari payımız çok düşük. Bunu artırmamız gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime