Turktime

Instagram, baştan aşağı değişiyor!

Sosyal medya devi Instagram, videoların ön plana çıktığı yeni arayüzünü test ediyor. Artık kullanıcılar, platforma girdikten sonra tamamen ekranı kaplamış videoları görecek. 
ABONE OL
Abone Ol
Instagram, baştan aşağı değişiyor!
Haberler / Teknoloji
4 Mayıs 2022 Çarşamba 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, videoları ön plana çıkarmak için yeni kullanıcı arayüzünü test ediyor. Artık kullanıcılar, platforma girdikten sonra tamamen ekranı kaplamış videoları görecek. 

ShiftDelete'in aktardığı habere göre; TikTok’tan esinlenmiş bu görünüm, Instagram videolarını daha değerli hale getirecek. Fakat henüz test aşamasında olan yeni Instagram arayüzünde bir de 'kayıp' dikkat çekiyor.

INSTAGRAM HİKAYELER ŞERİDİ KAYBOLUYOR
Instagram, yeni arayüzü değişikliğinde videoları ana sayfada tam ekran haline getiriyor. Platform, kullanıcılarının platformda zamanının yüzde 20’sinden fazlasını videolar için harcadığını açıkladı. TikTok’un büyümesiyle birlikte videolarını ön plana çıkaran Instagram, bu alandaki desteğini devam ettiriyor.

Yeni arayüzde videoların ön plana çıkması dışında bir yenilik daha var. Sorun da diyebileceğimiz bu yenilikte 'Hikayeler' şeridi kayboluyor.

Videoların tam ekranda test edildiği görünümde; mesaj kutusu, bildirim butonu, profil ve diğer tüm kısımların yerleri aynı şekilde kalıyor.

Instagram, reels adını verdiği videolarıyla TikTok dışında ayrıca ek olarak YouTube Shorts videolarıyla da rekabet ediyor. Google, kısa süre önce YouTube Shorts videolarının günlük ortalama olarak 30 milyar görüntülenme aldığını açıklamıştı. Bu başarısının ardından da artık reklamları test etmeye başladı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime