Turktime

İngiltere, göçmenler için 'yüzen hapishane' yaptı: Bibby Stockholm

İngiltere'de hükümetin göçmenleri içinde tutacağı gemi 'Bibby Stockholm' ülkenin güneyindeki Dorset'e ulaştı. Göçmenler geminin içinde, bir araba park alanından daha küçük alanlarda tutulacak.
ABONE OL
Abone Ol
İngiltere, göçmenler için 'yüzen hapishane' yaptı: Bibby Stockholm
Haberler / Dünya
21 Temmuz 2023 Cuma 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere'de hükümetin, Manş Denizi üzerinden bot veya teknelerle ülkeye giren düzensiz göçmenleri engellemeye yönelik 7 Mart'ta açıkladığı tartışmalı "Yasa Dışı Göç Yasa Tasarısı" geçtiğimiz günlerde parlamentoda kabul edilmişti.

Tasarıya göre İngiliz hükümeti, Manş Denizi üzerinden bot veya teknelerle ülkeye giren mültecileri yakalandıkları anda gözaltına alabilecek.

Mülteciler, soruşturma olmaksızın 28 gün içinde kendi ülkelerine ya da Ruanda gibi "güvenli" kabul edilen üçüncü ülkelere sınır dışı edilecek.

PORTLAND LİMANINA YANAŞTI

İngiltere hükümetinin mültecilerin barınması için hazırladığı ‘Bibby Stockholm’ isimli mavna, ülkenin güneyindeki Portland limanına yanaştı. Bibby Stockholm planlanandan bir ay sonra ve İngiltere parlamentosunun Birleşmiş Milletler'in uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendirdiği tartışmalı göç yasasını kabul etmesinden sadece birkaç saat sonra geldi. Yeni yasa uyarınca, ülkeye tekneyle yasadışı yollardan ulaşan herkesin Birleşik Krallık'ta sığınma başvurusunda bulunma hakkı reddedilecek.

Hükümet, Bibby Stockholm gibi tesislerin "otellerden önemli ölçüde daha ucuz" olduğunu söylerken, bu geminin gıda, sağlık ve güvenlik maliyetlerinin günlük 20.000 £ olduğu bildirildi. Hükümet mültecileri üç ila altı ay arasında orada tutmayı beklediğini açıklarken bu süre dokuz aya kadar da uzatılabileceğini belirtti.

‘YÜZEN HAPİSHANE’

Mülteci hakları savunucuları, yüzen hapishaneye benzettikleri gemiyi protesto etti.

Sosyal medyada gündem olan görüntüler tartışma yarattı. Geminin insan hakları ihlali olduğu tartışmalar arasında.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime