Turktime

İkinci el otomobilde satışlar düştü!

Döviz kurundaki düşüşle birlikte, otomobil fiyatlarının da belirgin bir oranda düşmesi bekleniyordu ancak beklendiği gibi bir düşüş gerçekleşmedi. İkinci el otomobilde satışlar da düştü.
ABONE OL
Abone Ol
İkinci el otomobilde satışlar düştü!
Haberler / Ekonomi
31 Aralık 2021 Cuma 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan çip krizi tüm dünyada otomobil üretimini ve fiyatları etkiledi. 

Ülkemizde dolar kurunun yukarı doğru her hareketinde yüksek oranda zam gelen otomobillere, doların düşüşüyle birlikte ciddi bir indirim beklenmeye başlamıştı. 

Otomobilde indirim oranı beklendiği gibi olmasa da fiyatların yükselişi durdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan galerici Mehmet Efe Öntürk, ikinci el otomobil satışlarında düşüş yaşandığını belirtti.

"DÖVİZE BAĞLI DÜŞÜŞ BEKLENİYORDU"

Öntürk, "Pandemi döneminde küresel hammadde kriziyle beraber otomobil fiyatları sürekli olarak yükseliş trendindeydi. Son dönemde bu yükseliş durdu ve fiyatlar düştü. Döviz kurundaki gerilemeyle birlikte otomobil fiyatlarında yaklaşık yüzde 10 kadar düşüş oldu. Buna rağmen vatandaşlar araç fiyatlarının dövize bağlı olarak daha fazla düşeceğini düşünüyor. Bu nedenle araç almıyorlar. Otomobil pazarında sessizlik hakim. Fiyatların dengelenmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime