Turktime

İYİ Parti'de beklenen istifa

İYİ Parti'de Koray Aydın'ın bağlarını tamamen koparmasının ardından bir istifa daha geldi. 21. Dönem Bitlis ve 27. Dönem Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral istifa etti.
ABONE OL
Abone Ol
İYİ Parti'de beklenen istifa
Haberler / Siyaset
28 Haziran 2024 Cuma 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor. Önceki gün Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın istifasını duyurmuştu.

Aydın'ın istifasının ardından İYİ Parti'nin önemli isimlerinden bir daha partiden ayrıldı.

"RUH ÇOK UZUN SÜRMEDİ"

İYİ Parti'de 21. Dönem Bitlis ve 27. Dönem Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral istifa etti. Oral istifasını şu sözlerle duyurdu:

"1 Nisan 2018’de Ankara’da polis kayıtlarına göre 120 binden fazla vatandaşın katıldığı Kurultay’la iktidara da iktidarı ayakta tutan kronik muhalefete korku salmıştı. Bu ruh maalesef çok uzun sürmedi.

Bu umut ve inanç hareketi, Cesurlar ve İYİler Hareketi olarak büyümek, kucaklamak toplumun ana omurgasıyla buluşmak yerine dar kadroculuğu, dar siyaseti tercih eden bir yönetim anlayışına bürünmeye başladı. İYİ Parti’nin pek çok emektarı, milletvekili, üst düzey yöneticisi ötekileştirildi.

6'LI MASA SÜRECİ

2023 Genel Seçimlerinde pek çok uyarımız ve şahsımın da vurguladığı ama amacından saptırılan açıklamalara rağmen Altılı Masa süreci doğru yürütülemedi.

Seçim öncesi gerçekleştirilen il ve ilçe kongreleri teşkilatları ötekileştirmekten başka bir sonuç vermedi.

Temayül adı verilen bazı şehirlerde yapılan bazı şehirlerde yapılmayan, dağılan sandıkların bile geçerli sayıldığı pek çok usulsüzlüğü barındıran benim de katılmayı doğru bulmadığım milletvekili temayül oylaması ile parti kutuplaştırıldı.

GÖSTERMELİK KURULTAY

Akabinde göstermelik bir kurultay yapıldı. Ne açıklama yapıldı ne hataların sebepleri değerlendirildi ne de yeni bir umut ortaya koyuldu. 2024 Yerel Seçimlerine giderken ise ne taban ne de Partinin akil denebilecek isimleri dinlendi. Sonuç hüsran oldu. Bütün bu süreçlerde fikrimiz, önerilerimiz dikkate alınmadı. Hatta bizden bir fikir ya da öneri de istenmedi. Gerçekleşen 5. Olağanüstü Büyük Kurultayımızdan sonra ise kucaklaşma, birlik ve beraberlik adına çok bir şey göremedik.

AKŞENER - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Kurucu Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in Partiden habersiz yaptığı Saray ziyareti ise hala açıklanmaya muhtaç bir haldedir.

İYİ Parti saray rejimine ve tek adam zihniyetine karşı son kale olma vasfını sürdüren tek parti iken maalesef bu kale içten yıkılmaya başlamıştır. Sayın Akşener yıllardır kendisine inanan, güvenen dava arkadaşlarına ikna edici bir açıklamayı dahi çok görmüştür. Mevcut Parti yönetimi de bu konuda net bir tavır koymadı. Bütün bu tablo benim ve benim gibi siyaseti gönül seferberliği olarak gören herkesi derinden yaralamıştır.

Necip Fazıl’ın dizesindeki gibi yurdumuz yuvamız olan İYİ Parti’de parya haline geldik.

Bu sebeple, Kurucular Kurulu üyeliği, Genel İdare Kurulu üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Ankara Milletvekili görevlerini şerefle ifa ettiğim İYİ Parti’den büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime