Turktime

İSRAİL SAVAŞI FIRSATA ÇEVİRDİ

İşgal politikasıyla savaşı fırsata çevirdi! "10 binlercesini İsrail'e getirmeye hazırız"
ABONE OL
Abone Ol
İSRAİL SAVAŞI FIRSATA ÇEVİRDİ
Haberler / Dünya
7 Mart 2022 Pazartesi 02:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail hükümeti ve Yahudi Ajansının öncülük ettiği diaspora Yahudilerinin İsrail'e göçü anlamına gelen "Aliya" tahliyelerine, partner Yahudi kuruluşları Kuzey Amerika Yahudi Federasyonu, Uluslararası Hristiyan ve Yahudi Kardeşliği ile Keren Hayesod dünya çapında topladığı bağışlarla maddi destek sağlıyor.

Havaalanında kafileyi karşılamaya gelen yetkililerden Keren Hayesod'un Uluslararası Başkanı Sam Grundwerg, kafilenin ilk etapta, Aliya Bakanlığının yardımıyla geçici süreliğine otellerde ağırlanacağını kaydetti.

Grundwerg, "Öncelikli olarak temel ihtiyaçları ve güvenlikleri karşılanacak. Gelenlerin hepsinin İsrail'de kalıcı olup olmayacağını bilemiyoruz. Bizim önceliğimiz onları buraya getirmek ve tehlikeden kurtarmak." dedi.

ÇOCUKLAR ÇOK KORKUYOR, HAYATIMIZ İÇİN ENDİŞELİYDİK"

Ukrayna'nın başkenti Kiev'den küçük çocuğuyla gelen Anna isimli genç kadın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Durum çok zor. Sürekli bombalıyorlar. Çocuklar çok korkuyor. Hayatımız için endişeliydik." dedi.

Ukrayna Yahudisi genç kadın, "Daha fazla orada kalamazdık. Çok sayıda kişi evsiz kaldı çünkü sivil binaları da hedef aldılar." diye konuştu.

4 yaşındaki kızıyla gözyaşlarıyla uçaktan inen bir diğer anne de anne babasının İsrail'de yaşadığını ve Ukrayna'dan kaçarak onların yanına geldiğini söyledi.

Eşinin Ukrayna'nın Lviv kentinde kaldığını ve onun için endişelendiğini dile getiren genç kadın, "Kocam ve arkadaşlarım hala Lviv'de. Onların da fırsatını bulup İsrail'e gelmelerini bekliyorum." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime