Turktime

İSKİ açıkladı: İstanbul'da su sorunu olmayacak

Yetkililer tasarruf çağrılarında bulunurken son günlerde tüm yurdun sağanak yağışa teslim olmasıyla birlikte gözler yeniden İSKİ ve baraj doluluk oranlarına çevrildi. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa İstanbul'un su sorunu olmayacağını, planlarını buna göre yaptıklarını ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
İSKİ açıkladı: İstanbul'da su sorunu olmayacak
Haberler / Güncel
14 Kasım 2023 Salı 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul'da son yılların en yüksek kuraklığı yaşanırken yağışların etkili olması ile birlikte gözler yeniden İSKİ ve barajlar doluluk oranlarına çevrildi.

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa İstanbul'un su sorunu olmayacağını, planlarını buna göre yaptıklarını söyledi. Başa barajlar için asıl kaynağın kar ve ilkbahar yağışları olduğunu anlattı.

'İSTANBUL'DAKİ BARAJLAR TEK KAYNAK DEĞİL'
10Haber’den Buse Çelebi'ye konuşan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranın artmasını beklediklerini söyledi ve İstanbul’daki barajların da tek kaynak olmadığını vurguladı.

Belen ve Istranca gibi su havzalarından su transferi yaptıklarını söyleyen Başa son iki yılın Marmara ve Trakya için olağanüstü kurak geçtiğini belirtti.

Kuraklığın özellikle Avrupa Yakası’nda hissedildiğini ve Anadolu Yakası’ndan su transferi yaptıklarını anlatan Başa tedbir aldıklarını da söyledi. Sistemi iyi kurduklarını belirten Başa İstanbul’da su sorunu yaşanmadığını anlattı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime