Turktime

Hindistan'da kaçak kömür ocağı çöktü! 5 ölü

Hindistan'da kaçak kömür ocağı çöktü, göçükten 4'ü kadın 5 kişinin cesedi çıkarıldı. Emniyet yetkilisi Sanjeev Kumar arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Hindistan'da kaçak kömür ocağı çöktü!  5 ölü
Haberler / Dünya
2 Şubat 2022 Çarşamba 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hindistan'ın doğusunda yer alan Carkhand bölgesindeki Dhanbad kentinde meydana gelen maden ocağı göçüğü emniyet yetkilisi Sanjeev Kumar tarafından açıklandı. Kumar, göçük esnasında kömür ocağında kaçak olarak çalışanlar olduğunu ifade etti.

İş makineleriyle yapılan arama kurtarma çalışmalarında, göçükten 4'ü kadın 5 kişinin cesedinin çıkarıldığını söyleyen Kumar, ocağın 15 yıl önce boşaltıldığını belirtti. Kumar, arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

"FARE DELİKLERİNDE" KAÇAK MADENCİLİK
Ülkede gelir elde etmek için kaçak madencilik yapan kişiler bu şekilde kazalara sıklıkla maruz kalıyor. Özellikle doğu ve kuzeydoğudaki Hindistan halkı , kapatılan kömür ocaklarında "fare deliği" adı verilen tünel benzeri yapılar kazarak madencilik yapmayı sürdürüyor.

Çalışanlar, vagonlara yükledikleri kömürü kurulan sistemle yeryüzüne çıkarıyor. Bu dar yapılardaki çalışma alanları için erkeklere oranla daha çok kadınlar ve çocuklar tercih ediliyor.

Hindistan'ın Meghalaya eyaletinde kapatılan bir kömür ocağının 2021'de çökmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetmişti. Dhanbad yakınlarındaki Dhori kömür madeninde ise 28 Mayıs 1965'te meydana gelen grizu patlaması ve ardından çıkan yangın sonucunda 375 madenci hayatını kaybetmişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime