Turktime

Hamsinin fiyatı 50 liraya kadar çıktı

Ülke genelinde geçtiğimiz hafta itibarıyla etkili olan kar yağışı ve şiddetli rüzgârlar balık fiyatlarını etkiledi. Hamsinin fiyatı 50 liraya kadar çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Hamsinin fiyatı 50 liraya kadar çıktı
Haberler / Ekonomi
17 Ocak 2022 Pazartesi 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bazı vatandaşlar fiyatına rağmen hamsiden vazgeçmezken, fiyatı yüksek görenler ise diğer balık türlerini almayı tercih etti.

‘RUSYA’YA GİTTİ, GELMESİNİ BEKLİYORUZ’

Bolu İhsaniye Mahallesinde kurulan halk pazarında uzun yıllardır balıkçılık yapan Emre Yıldız, “Hamsinin azlığı kış şartlarından dolayı. Havalar da çok sert. 2 haftadır çok büyük fırtınalar var denizde. Bir de hamsi Gürcistan ve Rusya'ya gitti. Geri dönmesini bekliyoruz” dedi.

“Fiyatlar şu an 40-50 arasında değişiyor. Çok randıman yok” diyen Yıldız, “50 liraya da rağbet gösteriyorlar ama imkanı olanlar alıyor. İmkânı olmayanlar bakıp gidiyor. Geçtiğimiz sezonlarda da böyle oluyordu. 1-2 hafta kayboluyordu. Ama 1 aydır yok. İnşallah gelecek. Bütün umudumuz ondan yana” diye konuştu.

Tezgahlarda yoğun olarak istavrit olduğunu belirten Yıldız, şöyle devam etti:

“Şu anda istavrit var. Tezgahtan istavrit eksik olmuyor ama o da bu aralar yükselmeye başladı. 20 liradan satıyorduk, 30 liraya kadar yükseldi. O da düşer diye umut ediyoruz. Havalar düzelince 20 liraya kadar gerileyecektir.” (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime