Turktime

Hadise'den Eurovision itirafı: Güçlü olmak zorundasınız

Belçika doğumlu olan Hadise, Belçika - Türkiye Göç Anlaşması'nın 60'ncı yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Gurbet Kuşu Festivali'ne katıldı. Hadise, gurbetçi olmakla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Hadise'den Eurovision itirafı: Güçlü olmak zorundasınız
Haberler / Magazin
1 Temmuz 2024 Pazartesi 15:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ünlü şarkıcı Hadise, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen "Gurbet Kuşu Festivali"ne katıldı. Şarkıcı, gurbetçi olmanın özlem, yalnızlık ve kalp kırıklığı demek olduğunu söyledi.

Hadise, dil konusunda da zorluk yaşadığını belirterek, "Annem ve babam 1970'lerde Belçika'ya taşınıyorlar. Ben 1985'te doğuyorum. Orada okula gidiyorum. Tabii ki de iki dil arasındaki farklar inanılmaz. Flemenkçe konuşurken hatalarım çok oldu. Hatta hala 'Aksanından anlıyoruz buradan olmadığını' diyorlar" dedi.

'KENDİMİ KENDİME AİT HİSSEDİYORUM'
NTV'de yer alan habere göre; bir Türk kızı olarak Belçika'da her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayan Hadise, şu ifadeleri kullandı:

"Gurbetçi olarak başka bir yerde yaşamak sizi biraz önden başlatıyor. Çünkü daha güçlü olmak zorundasınız. Dimdik ayakta durmak zorundasınız. Çok güzel bir okul dönemi yaşadım. 2009'da Eurovision Şarkı Yarışması için seçildim. Ülkemi temsil etmiştim Moskova'da. O zaman da burada 'Neden bir gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?' dediler. Belçika'da da 'Bu kız Belçika doğumlu, neden bizi temsil etmiyor?' dediler. Bütün bu duygularla birlikte dimdik ayakta durabilmek benim için çok enteresan bir tecrübeydi. Gurbetçilere 'Kendini nereye ait hissediyorsun?' diye sorduğunuzda, bence bunun cevabı çok kolay değil. Ben kendimi kendime ait hissediyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime